BePowered is gespecialiseerd in het integreren en aansturen van batterij-applicaties voor thuis en commerciƫle batterij opslag.
Het heeft hiervoor eigen IoT gekoppelde omvormer management software geschreven en een aggregatieplatform ontwikkeld voor geclusterde aansturing en overwaking.
In het kader van het EU-project Link2Innovate, voert BePowered het volgende project uit:

Laadoplossing voor elektrische voertuigen met V2H (Vehicle to home) functionaliteit.

Toelichting:

De laadoplossing laat toe om lokale overschotten aan groene energie op te slaan in de batterij van een elektrische auto en terug vrij te geven op een ander tijdstip en locatie afhankelijk van de behoefte. De elektrische auto kan zo ingezet worden in het ontlasten van het distributienet (i.p.v. het belasten)
Dit project kadert in een grensoverschrijdende samenwerking met een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van vermogenselektronica. Dankzij deze samenwerking kunnen we een laadoplossing op de markt brengen met software aangepast aan de V2H behoeftes.

Activiteiten:

De samenwerking zal bestaan in de integratie van producten van beide partijen door BePowered tot een V2H laadunit. Concreet dient de besturingssoftware van BePowered aangepast te worden voor energiemanagement van elektrische voertuigen in plaats van huizen en wordt de geĆÆntegreerde laadoplossing tijdens dit Link2Innovate samenwerkingstraject getest op een Nissan leaf.

Resultaat:

Op het einde van het traject moet deV2H unit in staat zijn om de auto te ontladen volgens de noden van de woning met inachtneming van de benodigde reserve van de auto voor rijden.

Het project wordt via het kaderproject Link2Innovate gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Meer informatie over de actuele resultaten vindt u op de website van Link2Innovate: www.link2innovate.eu.

Terug naar home